Bok

Bok

Motiverande samtal
för chefer och ledare

MI-Motiverande samtal för chefer och ledare

Jag saknade en konkret handbok till mina utbildningar i MI för chefer och ledare och fick möjlighet att skriva för Gothia förlag. Resultatet blev boken du ser på bilden. Den är kort och enkel. Tänkt att fungera som en första introduktion till MI, likväl som en liten handbok att återkomma till och slå upp i när man behöver repetera sina skills inför ett viktigt samtal. Här har du den: MI -Motiverande samtal för chefer och ledare.

"MI ger verktyg för hur ett empatiskt ledarskap kan göras, hur vi konkret leder med empati och skapar psykologisk trygghet helt enkelt"

I boken lär du dig verktygen i MI. Konkret och handfast att tillämpa direkt i nästa samtal du kommer att ha. Oavsett om det är på arbetet, i familjen eller med dina vänner. MI är en metod för hela livet. Genom att lära dig MI kommer du veta vad som bygger allians och samarbete och vad som riskerar att göra det motsatta. Du vet vad som ökar motivationen hos andra och kan hjälpa dina medarbetare att växa och utvecklas.

Och skulle du behöva ha tuffare samtal, kan du lugnt luta dig tillbaka och vila i att du vet hur du ska kunna jobba dig framåt.

Du hittar boken där böcker finns men förslagsvis direkt hos Gothia

Till boken finns ett inspelat exempelsamtal. Detta kan du titta på här:

Är du själv utbildare i MI för chefer och ledare, kanske du även önskar en transkribering av samtalet. Det är fritt att skriva ut och använda och finns att hämta här: Öppna transkribering (.pdf) – öppnas i ny flik

Vad är du intresserad av